UDRUGA „HEPATOS RIJEKA“ OBILJEŽILA SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Već tradicionalno, udruga „HEPATOS RIJEKA„ obilježila je i ove godine 07.04., SVJETSKI DAN ZDRAVLJA.
Ovaj put učinili smo to u tri dijela:
1. 06.04. - održavanjem akcije besplatnog, anonimnog i dobrovoljnog testiranja na hepatitis B, C i HIV  od 13.00 – 15.00 h u prostoru Udruge za zainteresirane građane uz savjetovanje sa specijalistom epidemiologom u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Zahvaljujemo našoj suradnici Dorotei Gastović Bebić, dr.med., spec. epidemiog i laboratorijskoj tehničarki iz NZJZ PGŽ na sudjelovanju i suradnji uz ugodno druženje.
2. 07.04. - održavanjem štanda u jutarnjim satima ispred studentskog restorana „INDEX„ gdje su se građanima djelili edukativni i promotivni materijali udruge te besplatni kondomi zainteresiranima. Građane se pozivalo na besplatno, anonimno i dobrovoljno testiranje na hepatitis B, C i HIV uz savjetovanje.
3. 10.04 – odigravanjem edukativne predstave „LUCIJINA PRIČA“ u RI TEATRU za učenike škola Primorsko-goranske županije u suradnji s Odjelom socijalne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i voditeljicom odjela dr. Helenom Glibotić - Kresina.