RADIONICE ZA UČENIKE U SKLOPU PROJEKTA „LUCIJINA PRIČA“ U STROJARSKOJ ŠKOLI ZA INDUSTRIJSKA I OBRTNIČKA ZANIMANJA U RIJECI

U sklopu inovativnog projekta univerzalne prevencije rizičnih ponašanja mladih "LUCIJINA PRIČA" financiranog od strane Ministarstva zdravlja RH u petak, 06.02. održane su dvije radionice za učenike prvih razreda Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci, a u suradnji s našim partnerima na projektu - udrugom " VIDA " i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko - goranske županije, Odsjekom za promicanje i zaštitu mentalnog zdravlja.
To su bile dvije u nizu radionica koje udruga s partnerima na projektu održava po školama i učeničkim domovima PGŽ, a cilj im je informirati, educirati i potaknuti kritičko mišljenje učenika u odnosu na rizična ponašanja, s naglaskom na najzastupljenije oblike - korištenje marihuane i tzv. „ novih droga “ te alkohola. U radu smo koristili metodu grupnog rada te izravnih i neizravnih tehnika podučavanja. Radujemo se odličnom odazivu škola i učeničkih domova te mladih jer smatramo da je vrlo bitno dati i otvoriti prostor mladima za razgovor sa stručnim osobama o njihovim aktualnim problemima, dilemama i interesima.
Radionica je osmišljena kao nastavak na predstavu "LUCIJINA PRIČA" autora g. Branka Ružića kao inovativne metode prijenosa informacija mladima u izvedbi RI Teatra.