OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BOLESNIKA 2017.

U četvrtak, 9. veljače 2017.g, s početkom u 12.00 sati, u Predavaonici Zavoda za patologiju riječkog KBC-a,  obilježen je Svjetski dan bolesnika. 
Susretu  su, na poziv Ravnateljstva riječkog KBC-a, prisustvovali predstavnici udruga pacijenata koje u svojim aktivnostima surađuju s riječkim KBC-om, a održan je prigodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika i djelovanja civilnog sektora, odnosno, udruga pacijenata za dobrobit bolesnika.
Nazočni su upoznati s aktivnostima KBC-a Rijeka usmjerenim ka boljitku pacijenata i cjelokupne zajednice. Skupu su nazočili: prof. dr. Davor Štimac, ravnatelj;  prof. dr. Nives Jonjić, zamjenica ravnatelja; prof. dr. Larisa Prpić Massari, pomoćnica ravnatelja za osiguranje kvalitete pružanja medicinskih usluga; Snježana Juričić, dipl. med. techn., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.
Prof. dr. Davor Štimac, u svom izlaganju, upoznao je predstavnike udruga sa situacijom i ulaganjima provedenim u 2016. godini, a usmjerenim ka poboljšanju usluga i kvalitete istih. Spomenut je i naš projekt „Lucijina priča“ koji provodimo već tri godine u suradnji s RI Teatrom i na kojem surađujemo s KBC-om Rijeka kao primjer odlične suradnje.